jamhoreca

De samenwerking met JAM! leidt tot een besparing op de totale personeelskosten van jouw horecazaak. In onze ogen is dit pas het begin van onze dienstverlening. Waar het ons echt om gaat, is dat jij volledig ontzorgd wordt en de tijd overhoudt om echt te ondernemen. Creëer samen met ons de meest aantrekkelijke werkplek voor jouw horecapersoneel!

Tips & tricks ontvangen over hoe je als horeca-ondernemer de WAB kunt oplossen? Laat je e-mailadres achter.

 • WAB-proof.

  Alle nadelige effecten van de Wet Arbeid in Balans nemen wij voor onze rekening.

 • Lage kostprijs.

  Wij gaan voor jou gemiddeld 2% op jouw totale loonkosten besparen.

 • Horecatrainingen.

  Laat jouw medewerkers door onze trainingen excelleren in hun dienstverlening.

 • Geen personeelstekort.

  Onze recruiters dragen je dagelijks kandidaten aan voor jouw openstaande vacatures.

 • Nooit meer betalen bij ziekte en arbeidsongeschiktheid.

  Geen verzuimkosten, verzuimverzekering, Arbokosten of re-integratiekosten.

 • Meer zekerheid voor medewerkers.

  Wij bieden hen sneller een vast contract.

 • Snelle en efficiënte dienstverlening

  Door duidelijke communicatie vooraf voorkomen wij bijna alle mogelijke vragen.

Op 1 januari 2020 treedt de Wet Arbeid in Balans (WAB) in werking. Deze wet heeft omvangrijke gevolgen voor jouw horecazaak.

“De regeling voor oproepovereenkomsten volgens de nieuwe definities van de WAB zijn in een horecaomgeving erg ingewikkeld en duur.”

Koninklijke Horeca Nederland

“De WAB zorgt voor meer kosten voor ondernemers door de transitievergoeding vanaf de eerste dag en de nieuwe hoge ww-premie voor alle overeenkomsten die niet onbepaalde tijd zijn.”

Financieel Dagblad

“Veel horecaondernemingen kunnen het zich niet veroorloven de hogere personeelskosten door de WAB voor eigen rekening te nemen.”

ABN Amro

Gevolgen WAB

Je kunt er tegenwoordig niet meer omheen: vanaf 1 januari 2020 gaat door de WAB de kostprijs van arbeid omhoog. De volgende wetswijzigingen zijn daar mede de oorzaak van:

 • Medewerkers hebben vanaf dag één recht op transitievergoeding, óók bij ontslag in de proeftijd. Ieder contract dat afloopt heeft financiële gevolgen voor jouw horecazaak.

 • Je betaalt 5% premie-opslag voor tijdelijke krachten en oproepkrachten.

 • Jouw oproepkrachten krijgen versterkte rechten. Je bent bijvoorbeeld verplicht om hen na een jaar vaste uren te bieden. Bij nalatigheid kan zelfs bij 5 jaar na dato een loonclaim volgen.

Oplossingen JAM!

Een samenwerking met JAM! zorgt ervoor dat je nooit meer na hoeft te denken over de WAB. Wij lossen het op! Bovenstaande negatieve punten buigen wij om naar iets positiefs, namelijk:

 • De kostprijs die je bij ons betaalt is 2% goedkoper dan wanneer je zelf de verloning doet. In combinatie met de bijkomende (financiële) voordelen ga je minimaal 2% besparen op de loonkosten.

 • Al jouw medewerkers die langer dan één jaar in dienst zijn krijgen bij ons een contract voor onbepaalde tijd. Dit is geheel voor rekening en risico van JAM!. Hierdoor wordt jouw zaak voor horecatalenten interessanter om bij te gaan werken.

 • Wij assisteren jou met het werven en selecteren van personeel. Jij zit hierdoor nooit meer met openstaande vacatures.

Kortom: JAM! neemt alle risico’s weg en je hoeft nergens meer over na te denken.

Waarom veel horecazaken al met ons werken.